Assisterande domare: Karzan Azizi och Reys Douba

Startelvan: Oskar H, Per, Robin, Sebastian, Oskar S, Philip, Nasser, Colin, Abubakarr, Anton och Rasmus.
Avbytare: Martin, Edvin, Alexander, Mattias och Johan.

1-1 Simen A (20)
1-2 (52)
1-3 (53)
2-3 Anton Wallin (59)

Det var länge oklart vart matchen skulle spelas med tanken på allt regn som kommit under veckan, vi sparade på Graneviks gräsmatta under hela veckan och gav dom som sköter om gräsmattan möjlighet att sköta om den vilket dom gjorde med bravur. Så när domarteamet kom till Granevik kunde dom ge klartecken för spel på Graneviks gräsmatta.

Men det var en blöt gräsmatta riktigt blöt och det skulle bli svårspelat ju längre matchuret tickade. Gästerna skulle bemästra underlaget bättre än oss, dom ska ha en stor eloge för att dom lyckades bibehålla sitt spelstil trots underlaget. Vi kämpade på och gör en okej match totalt sätt.

Vi skulle ta ledningen i den 14:e minuten efter en hörna, bollen hamnade hos Nasser som prickade i stolpen, bollen skulle sedan hamna hos Abubakarr som sköt in 1-0 till oss. Dom följande minuterna hade vi två bra chanser att göra 2-0 på men första läget gjorde målvakten en bra räddning på Nassers skott och sedan hade Anton en jättechans men avslutet gick en bit utanför.

Arvika skulle kvittera i den 20:e minuten, också efter en hörna bollen hamnade hos en av gästerna som fick på ett bra skott som Oskar räddade men det var gästernas Simen som hann först på returen och kunde kvittera till 1-1! Dom följande 20 minuterna var jämna, men kanske lite mer bollinnehav för Arvika tack vare längre anfall. Vi gjorde det svårt för oss när vi försökte spela vårat spel men inte bemästrade underlaget lika bra som gästerna. Vi spelade allt för ofta sidleds vilket skulle bli farligt när vi tappade bollen och dom kunde ställa om snabbt, vi lyckades reda upp det på ett bra sätt men det låg i luften att det inte skulle hålla i längden.

Tyvärr så kunde inte Robin spela vidare så vi tvingades till ett byte, Johan kom in och vi fick ändra i flera positioner, Per klev in som mittback, Philip klev ner till högerbacken och Abubakarr klev ner som innermitt och Johan tog Abubakarrs plats bakom Rasmus.

Halvlekens sista fem minuterna var klart våra, i den 41:a minuten kom Rasmus fri, det var i en märklig vinkel för mig och det gick inte att se om Rasmus fintade bort målvakten och bollen stannade upp eller om målvakten var på bollen och räddade situationen, hursomhelst så rensades bollen ut mot hörnflaggan och på inläget så tog Rasmus emot bollen med ryggen mot målet och vände, han fick iväg ett bra skott som målvakten räddade till hörna. I halvlekens sista minut fick Anton iväg ett bra skott som målvakten räddade ännu en gång, 1-1 i halvtid.

I halvtid så gjordes det några positionsändringar, Per gick tillbaka till sin högerbacks position, Oskar gick in bredvid Sebastian som mittback och Philip blev vänsterback.

Vi skulle få den sämsta tänkbara öppningen på andra halvleken när Arvika gjorde 1-2 i den 52:a minuten och 1-3 minuten senare när Oskar tappade in bollen i eget mål. 1-2 kom efter att vi tappade bollen i anfall och dom kunde spela sig genom ända fram till vårat mål och sätta den i vårat mål. 1-3 kommer till efter ett inlägg som Oskar går ut och plockar men tappade bollen in i eget mål.

Philip är nära att reducera direkt men målvakten räddade till hörna. Vi fick till en reducering kort därefter, runt den 59:e minuten . Oskar S slog en frispark på egen planhalva bollen rensades bort av Arvika och hamnade tillbaka hos Oskar som slog en kanon krossboll till Anton som tar med sig bollen in i straffområdet och avslutade, målvakten är på bollen men orkade inte styra ut den och den hamnade i mål.

Reduceringen gav oss tillbaka energin och vi hade kanske våran bästa period i matchen. Vi pressade ner gästerna och kom i några bra anfall, men det öppnade sig bakåt också och Arvika kändes alltjämt heta och framförallt lyckades dom hitta den tomma ytan som vår innermitt lämnade idag.

Edvin ersatte Colin och senare skulle även Alexander och Mattias komma in istället för Per och Anton. Edvin fick tämligen direkt en halvchans när han hann upp en boll innan deras målvakt, han petade undan bollen från målvakten men kom själv ur läget och fick inte iväg ett avslut. Kort därefter så missade en Arvika spelare bollen som han ville rensa och den tar på hans arm, han är inne i straffområdet domaren ser det inte men den assisterande domaren vinkade men bedömde som att spelaren var utanför straffområdet och blåste oss på en straff runt den 70-75:e minuten.

Vi fortsatte att mala på och jagade en kvittering, vi skulle få några lägen till men vi har otroligt svårt att få in bollen just nu och samtidigt är känslan att motståndarnas målvakt gör sina bästa matcher mot oss. Ett litet hopp tändes när deras duktiga målvakt tvingades utgå pga skada i den 88:e minuten. Domaren lade till 7-8 minuter pga skadan men vi mäktade med bara ett avslut under denna tid när dom hade en utespelare i mål.

Det skulle bli en tung förlust och ett hej då till fortsatt chans på seriesegern! Vi har haft det tungt med skador och sjukdomar sista månaden och har haft en 12-15 spelare på träningarna som bäst och det börjar märkas tyvärr. Nu ska vi försöka avsluta säsongen på ett bra sätt och bygga upp inför säsongen 2022!